Osztják a közpénzt a városházán

Meghirdette a helyi egyházaknak, civil és sportszervezeteknek 2021-re szánt pályázatait a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, jelezte Alfréd, a város virtuális hivatalnoka.

Az egyházaknak nyújtott támogatási program kerete 180 ezer lej, amit építkezésre, szociális tevékenységekre fordíthatnak az augusztustól november 30-áig tartó időszakban.

A civil szervezeteknek szóló pályázati programra összesen 490 ezer lejt különítettek el: egészséges életmódra 30 ezer, ifjúsági programokra 150 ezer, környezetvédelemre 30 ezer, kulturálisra 180 ezer, szociális tevékenységekre 100 ezer lej jutott. A programok júniusban kezdődhetnek és legkésőbb december 15-éig tarthatnak.

A legnagyobb kategóriát a sportpályázatok képezik, ezekre 1,35 millió lejt szánnak, amiből a versenysportokat is támogatnák. A nyertes projektek futamideje júniustól november 30-áig tart.

A pályázati határidő egységesen május 17-e délután 15 óra, az iratcsomókat a hivatal iktatóirodáján kell leadni. Több információt ezen a honlapon lehet találni, kapcsolattartó személy: Szentgyörgyi Éva, e-mailcíme: helyipalyazatok@udvarhely.ro.