Őszre hangolnak, vásárra hívnak

Az idei a harmincadik alkalom, hogy megrendezik az Őszi Vásárt Székelyudvarhelyen a városi sportcsarnokban és környékén. Szeptember 15. és 17. között párhuzamosan zajlik majd a XIII. Székely Termékek Fesztiválja, nemzetközi kiállítás és vásár, XIX. Borfesztivál és a Szent Imre nevű települések találkozója.

Szabadtéri programokkal péntek délután 15 órától vasárnap délután 18 óráig várnak.

Péntek

A megnyitó után 15:15-től fellép a Balázs Ferenc vegyeskar, majd a Vitéz Lelkek diákszínjátszó csoport. 17 órától az Allegra Barock formáció fog zenélni a színpadon, őket a malomfalvi és a kecseti néptánccsoportok fogják követni, valamint a Nagygalambfalvi Fúvós zenekar. A Csíkszentgyörgyi Székely Góbék 19 órától kezdődő előadása előtt az Urusos Néptánccsoport is fellép. A napot utcabál zárja, a talp alá valót Olti Attila és zenekara fogja szolgáltatni.

Szombat

Az első fellépő a Kékiringó Néptánccsoport lesz 12:30-tól, utána a Cinci Gyereksarka Mesefoglalkozás bábokkal nevű program következik. A nap folyamán fel fog még lépni a Forgórózsa Néptánccsoport, lesz Legyen a zene mindenkié Valeo Art, Boróka Néptánccsoport fellépés, 16 órától pedig a Nyugdíjasok Jóbaráti Társasági és Kulturális Csoportja. 16:45-től a Gyöngyszem Néptánccsoport fogja járni, akiket az Üvegfigurák diákszínjátszó csoport követ majd a színpadon. Aztán 20 órától Balkan Fanatik, majd dj BRNY buli.

Vasárnap

A Homoródalmási Ifjúsági Fúvós zenekar indítja a napot 13 órakor, majd az Almamag Népdalkör következik. Fellép az Iglice Néptánccsoport és az Orbán Balázs Általános Iskola diákjai. 15 órától ZumbAtomic, majd Kolly Dance lesz, a vásár 18 órakor zárul.

Részletes programot ide kattintva találsz.

Kiemelt kép: archív