Oszlopnak ütközött, majd felborult a részeg sofőr

Három sofőrt is elkaptak hétvégén a rendőrök Udvarhelyszéken. Jogosítvány nélkül vezettek, és mellesleg ittak is előtte.
A kép illusztráció.

Nem volt nehéz elkapnia a rendőröknek azt a székelyderzsi autóst, aki november 10-én, szombaton hajnali háromnegyed hatkor Székelymuzsnából Derzsbe menet veszítette el az irányítást a járműve fölött.

A 24 éves B. E. egy enyhe jobbkanyarban nekiment a villanypóznának, kidöntötte, majd felborult. Az ütközés következtében a sofőr és az autó 48 éves tulajdonosa, P. L. megsérült, mentő vitte őket a székelyudvarhelyi kórházba.

Az ügyben nyomozás indult a járművezető ellen, jogosítvány nélküli és ittas vezetés miatt, az autó tulajdonosát pedig amiatt vonhatják felelősségre, hogy átengedte a járművet egy ilyen személynek.

Különben Székelykeresztúr volt az ittas és/vagy jogosítvány nélkül vezetők gócpontja a hétvégén.

Pénteken este fél tízkor az 50 éves csíkszentléleki B. T. furikázott a Berde Mózes utcában 0,71 mg/l alkohollal a leheletében. Akárcsak derzsi sorstársáét, az ő jogsiját sem tudták elvenni, mert már fel volt függesztve.

Hétfőn hajnalban, 2 óra 40 perckor pedig a Timafalvi utcában érték tettek a kézdivásárhelyi 51 éves F. J.-t. Ő nem volt részeg, viszont annak ellenére ült a volán mögött, hogy a jogosítványát korábban felfüggesztették. A székelyudvarhelyi ügyészség emelhet vádat ellenük.