Összement három autó az Ugron-kúriánál

Súlyosnak tűnő balesetre hívták fel a figyelmet csütörtökön, december 26-án délután 5 és 6 óra között az udvarhelyszéki autósok Facebookon. Az Orbán Balázs utcában, az Ugron-kúriánál történt közúti esemény nyomairól egyikük videót is készített, amin három összetört autó és egy rohammentő látszik a sok bámészkodó között.

A baleset körülményeiről Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőt, az utasok állapotáról Dr. Domokos Ivánt, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatóját kérdeztük.

Dr. Domokos Iván tájékoztatása szerint a 17 óra 17 perckor beérkezett hívásra két mentő, ebből egy rohammentő szállt ki a helyszínre, de – a látszat ellenére – súlyos sérülés nem történt. Egy ittas férfit vérvételre és egy gyereket néhány horzsolás miatt szállítottak be a városi kórházba.

Gheorghe Filip úgy tudja, az udvarhelyi kislányon kívül egy udvarhelyi férfit is bevittek, akit a bordáinál ért ütés, az ittas férfi pedig nem más, mint a vétkes sofőr, aki elhagyta a helyszínt. Egy közeli bárban találták meg, leheletében 1,17 mg/l alkoholt mértek a rendőrök, majd vérvizsgálatra küldték.

A 34 éves felsőboldogfalvi férfi így nem csak gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, hanem a baleset helyszínének elhagyása miatt és ittas vezetésért is felelni fog.

A balesetet az okozta, hogy autójával átment a szemközti sávra, és így frontálisan ütközött egy autóval, a harmadik autót pedig az ütközés következtében találták el.

A kiemelt kép illusztráció