Összejött a teqballosok színe-java az olasz tengerparton

Az udvarhelyi küldöttség, fotó: a Góbék Teqball Team Facebook-oldala

A European Teqball Tour első állomását rendezték Olaszországban szeptember 24-e és 26-a között, az Adriai-tenger partján fekvő Cerviában. A kiemelt díjazású tornán a múlt hétvégén Dániában győztes Ilyés Szabolcs-Györgydeák Apor páros mellett az Incze Dávid és Feleki Gellért kettős is képviselte a székelyudvarhelyi Góbék Teqball Teamet, míg Szabó Attila és Kopriva-Bíró Enikő személyében játékvezetőket is delegált Székelyudvarhely a versenyre.

A tengerparti tornán férfi és vegyes-páros versenyszámot rendeztek, utóbbiban nem volt érdekelt a székelyudvarhelyi csapat, ezt a Bányik Csaba és Janicsek Zsanett alkotta magyarországi páros nyerte.

A férfiak versenyében

induló 18 páros között jelen volt az aktuális világbajnok Blázsovics Ádám-Bányik Csaba kettős, a velük a legutóbbi két világbajnokságon döntőző szerbek, a francia, valamint a lengyel válogatott is. A házigazda olasz párosok mellett további magyarországi kiemelt párosok is jelen voltak, illetve csapatok Portugáliából, Albániából és Bulgáriából.

Az Ilyés és Györgydeák alkotta udvarhelyi kettős első meccsén legyőzte a portugálokat, majd a Teqball Központ és Bp Teqers kiváló párosával: Bakó Ádámmal és Fördős Somával szemben döntőszettben 9-3-ra vezetett, meccslabdája volt, végül mégis a budapestiek örvendhettek hosszabbításban elért győzelmüknek. A góbék ezután felülemelkedtek az olasz válogatott kettősön, és csoportmásodikként jutottak tovább a negyeddöntőbe. Nem így az Incze Dávid-Feleki Gellért kettős, akik a világbajnok Blázsovics Ádám/Bányik Csaba, majd a Forgács Bence/Keresztúry Márton párosoktól kaptak ki, így hiába verték az olasz Lombardi testvéreket, kiestek csoportjukból.

A negyeddöntőben Györgydeákéknak nem sikerült legyőzniük a világbajnok Blázsovics Ádám/Bányik Csaba kettőst, két szettben kaptak ki és estek ki. Végül a magyar páros is legyőzőre talált, Bogdan Marojevic és Nikola Mitro, a világbajnoki döntős szerbek verték meg őket a fináléban 2-1 arányban.