Összeállt a döntő mezőnye

Lejártak az erdélyi slam poetry bajnokság selejtezői, sok-sok udvarhelyszéki rímfaragó maradt versenyben.
Fotó: BURJÁN KINGA

Megtartották a Nest által szervezett erdélyi slam poetry bajnokság selejtezőit. Pénteken, március 1-én az udvarhelyi szlemmereken volt a sor, és nem is vallottak kudarcot a Zújgében fellépő fiatalok, hiszen az előre meghatározott három helyett, négy embert juttatott tovább az öttagú zsűri.

A verseny harmadik és negyedik helyén a házigazdák szavával élve szlemszűz testvérpár, Csont Orsi és Csont Noémi jutottak tovább, a sepsiszentgyörgyi György Evelin a második helyen végzett, míg a korondi feketeöves szlemmer, Tófalvi Előd nyerte az udvarhelyi fordulót.

Az udvarhelyszéki szlemmerek nem csak a városunkban rendezett fordulón brillíroztak. A Vásárhelyen tanuló Pál Emilnek sikerült bejutnia a fináléba az ott rendezett selejtezőn, amit a zeteváraljai Szabó Ágnes nyert meg, Udvarhelyszék így öt főt is delegál a tizennyolc fős döntős mezőnybe.

A további fináléba jutott versenyzők a következők: Csuszner Kálmán, Bara Tamás, Nagy-Kopeczky Kristóf, Kántor Zsolt, Bíró Bori, Magyari Annamari, Nyikó Anetta, Kassay Anita, Péter Blanka, Máthé Beatrix, Burján Kinga, Demeter Ferenc.