Orvostudományt bírod?

Idén április 3. és 6. között 26. alkalommal kerül megrendezésre a Tudományos Diákköri Konferencia a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) szervezésében. Általános orvostudomány, fogorvostudomány és gyógyszerészet területén belül 315 dolgozattal jelentkeztek hallgatók, és több mint 1000 diák részvétele várható a programsorozaton.

A konferenciát 1993 óta minden évben megszervezi a diákszövetség, céljuk, hogy a hallgatók anyanyelvükön, magyarul mutathassák be tudományos munkáikat, mérhessék össze kutatásaik eredményeit az orvosi, fogorvosi és a gyógyszerészeti szakterületeken belül. A konferencián idén magyarországi és szlovákiai hallgatók is bemutatják dolgozataikat.

Az idei TDK-n tizennyolc meghívott előadót is meghallgathatnak a diákok. Olyanokat, mint Prof. dr. Nagy András, a torontói Mount Sinai Kórház vezető munkatársa, valamint a Torontói Egyetem professzora, aki áttöréseket ért el az őssejtkutatás terén és célja, hogy különböző, összetett betegségekre találjon gyógymódot, mint amilyen a Parkinson-kór, Alzheimer-kór, vagy a gerincvelő-sérülés. A Manchesterből érkező Dr. Rákóczy György az európai orvosvándorlásról tart előadást, Dr. Kovács Gábor a gyermekkori leukémia korszerű kezeléséről, hogy csak néhány számunkra is izgalmasnak tűnő előadást említsünk. A konferencia minden érdeklődő számára nyitott, a teljes programját ide kattintva találod.

A diákok az előadások mellett műhelymunkákon is részt vehetnek, ahol olyan témákban sajátíthatnak el gyakorlati tudást, melyek kiegészítik az egyetemi oktatásban tanultakat. A konferencia díjkiosztó gálaesttel zárul.

Kiemelt fotó: SZŐKE HUNOR/az MMDSZ Facebook-oldala