Őrületes zárkózást produkált a hajrában a VSK

Fotó: GÁL ELŐD

A Bölények Ligája 23. fordulójában a Buzogány Barnával a kapujában felálló Nagybányai Minaur érkezett a városi sportcsarnokba pénteken, március 31-én. Miután kiderült, a hazai Városi Sportklub kézilabdacsapata nem lehet ott jövőre a legfelsőbb osztályban, nagyobb tét nélkül játszhatott Sipos Lóránt együttese, most már azért, hogy szépen zárja a szezont, és megőrizze 13. helyét az üldöző, szintén kieső Nagyváraddal szemben.

Sajnos nem a hazai csapat kezdte meg a góltermelést, hiszen Couveiro lövését a bevonulásakor vastapsot kapó udvarhelyi hálóőr, Buzogány védte, és a fordulás után Molino góljával Nagybánya került előnybe, majd ők szerezték meg a második is. Lényegében üldözte ellenfelét Sipos Lóránt együttese, amelyben újra szerepet kapott Jére Róbert is, beálló poszton, Ramos hiányában.

Nem mondhatni, hogy potyogtak volna a gólok, mindkét együttes acélos védekezést mutatott, és a két kapus is bravúros védéseket mutatott be, Varró Lajosnak egy hétméterest sikerült megfognia. Ez sem volt elegendő azonban, hogy dolgozzon le az udvarhelyi együttes a hátrányából, ami lassan 4-5 gólosra duzzadt.

A végjáték sem éppen a VSK-nak kedvezett, előbb egy véleményes hetest ítélt Nagybánya javára a játékvezető, amit értékesítettek is a vendégek, majd a kapusukat mezőnyjátékosra cserélő hazaiak eladták a labdát, így 10 másodperccel a vége előtt még egy, a másik félpályáról elengedett üreskapus gólt is szerzett a vendég gárda, 10-17 állt az eredményjelzőn a szünetben. 

A térfélcsere után az udvarhelyiek jöttek vissza sikeréhesebben a pályára. A félidő eleji néhány jó percük erre arra volt elég, hogy két gólt lefaragjanak a hátrányukból, de miután Szász Előd kétperces kiállítást kapott, majd eladott egy labdát az udvarhelyi csapat támadásban, hárommal válaszolt Nagybánya.

A második játékrész derekán még egyszer nekifutott a zárkózásnak a hazai csapat, és a vendégek hétgólos előnye négyre csökkent, ezért időt is kért a nagybányaiak mestere, tudta, sorsfordító percek következnek. Ebben igaza is volt, a mérkőzés hajrájában a VSK nekirontott ellenfelének. 3-4 gól volt csupán a hátrány, és Orbán Szilárd nagyszerűeket védett, igaz, a vendég támadásai is góllal végződtek, és a cserekapusuk is hétméterest védett, amikor nagyon kellett.

29-31 állt az eredményjelzőn, két perc volt hátra a meccs végét jelentő sípszóig. Jött az újabb időkérés, az utána hátramaradt idő pedig idegtépő pillanatokat hozott, hisz a kupaktanács után a nagybányaiak eladták a labdát, és másodpercekkel a vége előtt egy nagyszerűen végigvitt támadást a VSK csapatkapitánya, Komporály fejezett be góllal. 10 másodperc volt hátra, és ismét elrontottak egy átadást a vendégek, de amint a hazai csapat visszakapta volna a labdát, szólt a duda, 30-31-es állásnál járt le a mérkőzés.

Következő meccsét a CSM Bukarest vendégeként játssza majd a VSK a Román Kézilabda Szövetség előzetes menetrendje szerint április 8-án, szombaton.