Országos triatlonversenyen vettek részt az udvarhelyiek

Fotók: H3RO Facebook-oldal/CONSTANTIN OLARU, LAURENTIU UNGUREANU

Októberben fürdőzni a tengerben? Igen, ha fürdőzésnek lehet nevezni, amit az udvarhelyi amatőr triatlonisták, a Hargita Triatlon Club versenyzői tettek Mamaián a hétvégén, az idei év sprint, szupersprint valamint olimpiai és half iron távok országos triatlon versenyén.

Az olimpiai távon,

amely során 1.500 métert kell úszni, 40 kilométert kerékpározni, és tíz kilométert szaladni, a hölgyek versenyében Bíró Julcsit a vízben csupán ötön előzték meg. A versenyt megnyerő marosvásárhelyi Bálint Réka a vízben még több mint kétperces hátrányban volt az udvarhelyi sportolóhoz képest, de biciklin és futásban Réka messzemenően a legjobb időket produkálta. Julcsi végül három óra négy perces idejével nyolcadikként (korcsoportjában első) végzett a nők között.

A férfiak versenyében szintén erdélyi győzelem született, a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila diadalmaskodott. Az udvarhelyi különítmény itt Mózes Tamásért szurkolhatott. Neki a futás volt a legerősebb száma, itt több pozíciót javítva jött fel végül a negyvenhetedik helyre (korcsoportjában hatodik) és ért be 02:50:35-ös idővel.

Egy óra eltéréssel indult a half iron táv is,

ahol Szélyes Botond, Nemes Zoltán, Arros Levente és Buti László készült teljesíteni távot: 1900 méter úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21 kilométer szaladást. Boti a legjobb tíz úszó között szaladhatott az első időmérőhöz, de sajnos kerékpárja defektet kapott, és nem tudta folytatni a versenyt.

A legjobban végül Nemes Zoltán teljesített és fejezte be a versenyt: 5 óra 6 perces és 36 másodperces idővel a huszonkettedik helyen zárt (korcsoportjában negyedik), Buti László 5 óra 27 perces és 3 másodperces idővel lett negyvenharmadik (korcsoportjában tizenharmadik), míg Arros Levente, aki először indult a távon, 5 óra 35 perces 3 másodperces idővel a negyvenkilencedik (korcsoportjában tizennegyedik) helyen fejezte be a versenyt.