Országos bajnok a székelyszentkirályi tornatanár

Nagy Elemér, fotó: a tornatanár személyes archívuma

Február 20-án és 21-én rendezték meg a bukaresti Ioan Soter csarnokban az országos fedettpályás atlétika bajnokságot, ahol 35 évesnél idősebb, igazolt sportolók vettek részt, köztük a székelyszentkirályi Szent István Általános Iskola testnevelés tanára, Nagy Elemér. A versenyen – amelyen 226 sportoló állt rajthoz –, ahogy minden veterán versenyen, a versenyszámokat korcsoportonként díjazzák ötévenkénti bontásban.

Nagy Elemér több futószámban is képviselte városunkat, és a legrövidebb távon, amin elrajtolt, 200 méteren 28,51-es idővel bajnoki címet szerzett. Mindezt egy órával azután, hogy 1.500 méteren egyéni csúcsot futott, valamivel több mint 5 perc és 6 másodperc alatt teljesítve a távot. A bajnoki cím mellé 400 méteren egy bronzérmet is szerzett, 3.000 méteren szintén megfutotta egyéni legjobbját, 11 perc és 7 másodperc alatt ért célba.

„Az 1.500 méteres időmet a tavalyihoz képest 22 másodperccel, a 3.000 méteres időmet pedig 17 másodperccel döntöttem meg. Célom az, hogy 1.500 méteren 5, 3.000 méteren pedig 11 perc alá kerüljek” – mondja motivációiról a testnevelőtanár, aki egyelőre főként a terepfutóversenyekre készül, majd augusztusban a szabadtéri veteránoknak rendezett országos döntőn tervezi megmérettetni magát, szeptemberben pedig a Balkán-bajnokságon.