Őrizetbe vették a Temes megyei féregirtó cég tulajdonosát

Három ember, egy kilencnapos és egy hároméves kisgyerek, valamint az egyik gyerek édesanyja hunyt el hirtelen Temesváron, és számos más lakos mutatott megbetegedésre utaló tüneteket, miután a Mioriței úton levő tömbházban nemrég féregirtást végeztek.

Két gyerek és egy anya halt meg Temesváron

Féregirtást végeztek korábban a tömbházban, ez okozhatta halálukat. A féregirtásról nem tudtak a tömbház lakói.

Nem szándékos emberölés és testi sértés gyanújával 24 órára őrizetbe vették a fertőtlenítést végző cég tulajdonosát, jelentették kedden bírósági források.

Violeta Filip Temes megyei főügyész az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy hétfőn fél kettőkor értesítették az általa vezetett intézményt arról, hogy az elhalálozást is okozó mérgezés röviddel a tömbházban végzett patkányirtás után következett be. Az ügyészség a médiában megjelent információk alapján hétfőn 17, 30-kor hivatalból eljárást indított.

Kedd reggel a Mediafax információ szerint 16 gyerek és 12 felnőtt volt még kórházban azok közül, akik a tömbházban még mérgezést kaphattak. Az állapotuk jelenleg stabil: hasfájásra, emésztési problémákra panaszkodtak. Az orvosok szerint nehéz volt megállapítani a betegség okát, ugyanis az első esetek különböző tüneteket mutattak, életkor szerint. A méreganyag azonosítása után tudják érdemben kezelni a pácienseket.

Időközben még egy tömbházat evakuáltak, ahol a cég féregirtást végzett.