Őrizetbe vették a lehetséges gyilkost

Új gyanúsítottat vettek őrizetbe Viktorija Marinova megerőszakolt és brutálisan meggyilkol bolgár újságíró ügyével összefüggésben Németországban.

A gyanúsítottól vett DNS-mint egyezik azzal, amit a bűntény helyszínén találtak. A férfit Szeverin Kraszimirovnak hívják, és távollétében vádat emeltek ellene nemi erőszak és gyilkosság miatt, továbbá európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az eljárás jelenlegi szakaszában nem lehet megmondani, hogy a brutális bűncselekménynek volt-e köze ahhoz, hogy Marinova újságíró volt és milyen ügyek után kutatott. Marinov szerint egyelőre nincs erre utaló nyom.

A gyanúsított az áldozathoz hasonlóan szintén ruszei, és korábban lopás miatt volt már dolga a rendőrséggel. A hatóságok úgy tudják, hogy Kraszimirov vasárnap menekült Németországba, ahol édesanyja él. A TVN tévécsatorna szerint a feltételezett elkövető nem ismerte Marinovát.

Az ügyben először egy román állampolgárt vettek őrizetbe kedden, de őt még aznap el is engedték, mert nem találtak bizonyítékot arra, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

index.hu