Őrizetbe vették a kivitelező cég ügyvezetőjét – frissítve

A keddi nap folyamán több személyt kihallgattak, majd gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés miatt 24 órára őrizetbe vették a kivitelező cég ügyvezetőjét, értesít közleményben szerda hajnali negyed egykor a Hargita megyei rendőrség.

Az építkezésen kihelyezett tábla szerint a Lareno FA Kft. végezte a munkálatokat, melynek ügyvezetője László Szilveszter Sándor.

László kedden azt nyilatkozta az Antena 3 tévének, gyorsan akartak haladni a munkálatokkal, nem gondoltak a beomlás elleni védekezésre, és azzal védte magukat, hogy nem tudták, hogy a gyerekek bent vannak az épületben.

Frissítés december 21-én 10 óra 37 perckor: December 21-ei közleményében a Marosvásárhelyi Fellebviteli Ügyészség arról tájékoztat, hogy elindította a büntetőeljárást és 60 napos bírói felügyeletet rendelt el.

Ez előfordulhat, amennyiben a munkások 10 óra és 15.30 között dolgoztak, ahogy Gálfi Árpád polgármester a keddi sajtójájékoztatón nyilatkozta. A bentlakás 16 órakor omlott be, nagyjából az iskolaidő utáni időszakban. Tehát megtörténhet, hogy tényleg nem voltak bent gyerekek, mialatt a gépekkel dolgoztak, azok utána vették használatba az épületet. De ettől a tragédia még bekövetkezett.

Cikkünk frissül.