Óriási forgalom a határnál

Ahogy az lenni szokott, a téli ünnep közeledtével a hétvégén a duplájára nőtt a forgalom a határátkelőknél – derül ki a határrendészet vasárnapi közleményéből.

Szombatról vasárnapra, mindössze 24 óra leforgása alatt 314 ezer román és külföldi állampolgár lépte át az államhatárt, közülük 209 ezren belépésre jelentkeztek. Ugyanakkor összesen mintegy 78 ezer járművet regisztráltak a határátkelőknél, ezek közül 51 ezret a belépő oldalon.

A Magyarországgal közös határszakaszon összesen 169 ezer személy és 50 ezer jármű átkelését jegyezték. A legforgalmasabbnak ezúttal is a nagylaki autópálya-átkelő bizonyult, amelynél az elmúlt 24 órában több mint 70 ezer személy és több mint 20 ezer jármű jelentkezett be- vagy kilépésre.

A jó hír viszont az,

hogy hétfőn megnyitották a Lugos-Déva autópálya Marosillye (Ilia) és Holgya (Holdea) közötti 21,1 kilométeres szakaszát – ezt Lucian Bode közlekedési miniszter jelentette be. Az új szakaszon egyelőre 80 km/órás sebesség- és 7,5 tonnás tömegkorlátozás van érvényben, de ez azt jelenti, hogy már csak egy 15 kilométeres, a Holgya és Marzsina (Margina) közti szakasz választja el az autósokat attól, hogy Szebentől Nagylakig egybefüggő autópályán haladhassanak.

uh.ro/Agerpres