Orbán Balázst ünnepeljük

Idén van Orbán Balázs születésének 195. évfordulója. Ebből az alkalomból több programmal is készül a város lakói számára a Polgármesteri Hivatal és Művelődési Ház. 

Február 3-án, szombaton

12 órától az Orbán Balázs-szobornál lesz ünnepi műsor, díszszemlét tart a Székelyudvarhelyi Hagyományőrző Székely Huszárezred, fellép a Balázs Ferenc Vegyeskar, a Székely Dalegylet Férfikórusa és az Orbán Balázs Általános Iskola tanulói, köszöntőt Gálfi Árpád polgármester és Simó Sándor, a belvárosi unitárius egyházközség lelkipásztora.

13 órától a Szejkefürdőn, Orbán Balázs sírjánál folytatódik a programsor. A megemlékezésen fellép a Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárának kultúrcsoportja és beszédet mond Bálint Domokos a lengyelfalvi Orbán Balázs Alapítvány elnöke.

A szervezők kérik, hogy aki koszorúzni szeretne, jelezze szándékát a 0266.218.145/1920-as telefonszámon február 2-ig.

Kísérőprogramok

február 1-én és 2-án is lesznek, 9 és 12 óra között a kisiskolások számára, ugyanis a kisvonat utazásra viszi őket a szejkefürdői Orbán Balázs Látogatóközpontba. Zörgő Noémitől, a városháza sajtószóvivőjétől megtudtuk, a vonat a bejelentkezett iskoláktól indul a Szejkére, majd vissza az iskolához.

Ugyancsak február 2-án pedig 11 órától a művelődési ház koncerttermében a középiskolások számár szerveznek programot. Bemutatják a Csontbáró című, Orbán Balázs életéről szóló krimi rajzfilmsorozat első részét, illetve ezt követően beszélgetni lehet a sorozat alkotóival, a Legendárium rajzfilmstúdió munkatársaival. Ide a 0748.234.832-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A kiemelt kép archív.