Órákig keresték a sötétben eltévedt gombászokat

Három órás keresés után bukkantak rá arra a három férfira, akik a Bucsin-tető környékén eltévedtek az erdőben gombászás közben, közölte a Hargita megyei csendőrség.

A segélyhívás szeptember 10-én, pénteken este 8 órakor érkezett be a 112 diszpécseréhez. Az egyik bajba került személy közölte, hogy valahol letértek az ismert ösvényről, és egyik társa fizikailag kimerült állapotban van. Öt gyergyói csendőrt küldtek utánuk, akikhez még három civil csatlakozott Parajdról és Gyergyóalfaluból. A parajdi lakos terepjárója kapóra is jött, mert még a csendőrség Dusterén is kifogott az egyik erdei út, írták. A keresés közben Felsősófalváról is érkezett egy hívás, amelyben jelentették a három férfi eltűnését.

Az ötven év körüli csellengőket, két udvarhelyi és egy parajdi férfit végül a tőlük kapott GPS-koordináták alapján találták meg, körülbelül 8 kilométerre a főúttól, amely Parajdot Gyergyóval köti össze. Egyikük valóban kimerült állapotban volt, de mind elutasították az orvosi ellátást, majd visszakísérték őket az erdei úton hagyott autójukhoz, amely 3 kilométerre volt.