Online vizsgázhatnak az egyetemisták

Az egyetemi felvételit az érettségi után szervezik meg, míg a mesterképzésre vagy a doktori képzésre való felvételire a záróvizsga és a szakdolgozat megvédése után lesz – mondta kedden Monica Anisie tanügyminiszter.

Az egyetemi oktatás interneten keresztül történik a továbbiakban is, kivéve azokat a labor- vagy gyakorlati tevékenységeket, amelyek személyes jelenlétet igényelnek, utóbbiakat a szükségállapot megszüntetése után, tömbösített formában fogják bepótolni.

Ugyanakkor mindezeket a terveket felülírhatja az országos vészhelyzeti bizottság döntése – figyelmeztetett a szaktárca vezetője.

Gigel Paraschiv felsőoktatásért felelős államtitkár hozzátette, az egyetemi oktatóknak megvannak a képességeik és a megfelelő eszköztáruk az on-line oktatásra. Ahol lehetséges a vizsgákat is interneten keresztül bonyolítanák le, ahogy a doktori disszertációk megvédését is nyilvános bekapcsolódási lehetőséggel, és úgy, hogy az előadást az egyetem rögzítené és archiválálná, áll az Agerpres oldalán.

Az iskolai oktatással kapcsolatos legújabb információkat itt találod.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 7-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!