Online is igényelhető és fizethető a behajtási engedély

A 2,5 tonnánál nagyobb járműveknek kötelező behajtási engedélyek igénylése és befizetése online is elvégezhető – tájékoztat Facebook-oldalán a helyi rendőrség. Az engedélyre a város korlátozott forgalmú övezeteibe történő behajtáshoz van szükség.

Az engedélyt kétféleképpen is lehet igényelni.

A 69/2009 számú helyi tanácshatározat szabályozza a megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közutakra történő behajtását. A 2,5 tonnánál nagyobb járművek A zónába, illetve a 7,5 tonnát meghaladó összsúlyú teherszállító járművek B zónába történő behajtásához engedély szükséges, amelyet a helyi rendőrség ellenőriz.

A daniel.magdolna@udvarhely.ro és a daniel.magdolna@odorhei.ro e-mailcímek valamelyikén kell jelezni az igényt, ezután visszaküldik a kitöltendő formanyomtatványt és a további utasításokat. Az igénylőnek vissza kell küldenie a kitöltött formanyomtatványt és a forgalmi engedély szkennelt másolatát, majd a megadott bankszámlaszámra be kell fizetnie az engedélyre megállapított összeget, végül vissza kell küldenie a befizetést igazoló papír szkennelt változatát. Ezt követően kapja meg e-mailen az engedélyt.

Az engedély igényelhető a polgármesteri hivatal oldalán is. Az „e-ügyintézés” menüpontra, majd az „Ügyintézés (nyomtatványok és online űrlapok)” gombra kattintva megnyílik a kereső, ahová be kell írni a „behajtási engedély” kifejezést. Ezt követően jelenik meg az online kitölthető nyomtatvány lehetősége, ahol a „TOVÁBB” gombra kattintva betölti (lennebb görgetve) a kitöltendő űrlapot, amelyben meg kell adni a kért adatokat és végig kell vinni a szükséges lépéseket.