Online felvételizhetsz a Babeș–Bolyai Tudományegyetemre

Több mint 8.500 tandíjmentes helyet hirdet meg alap- és mesteri képzésen a Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 2020-2021-es tanévre, és további 330-at a doktori iskolákra. A felvételi kizárólag online történik – olvasható a BBTE közleményében.

Alapképzésre

4.875 tandíjmentes hellyel várják a diákokat, ebből 25 helyet a roma nemzetiségű jelentkezők, 170 helyet a vidéki középiskolák végzettjei számára tart fenn az egyetem. Emellett több mint 10.000 tandíjköteles hely áll az érdeklődők rendelkezésére, ugyanakkor 2.550 hely a távoktatásra és csökkentett látogatású oktatásra jelentkezők számára. Két új szakra is felvételizhetnek idén a tanulók: Üzleti diplomácia az Európai Tanulmányok Karon, valamint Konfliktustanulmányok a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretén belül. Így a jelentkezők alapképzésen 236 program, a

mesteri képzésre

jelentkezők 228 mesteri program közül választhatnak. Utóbbi esetében négy új program közül választhatnak a tanulók: Digitális marketing (magyar nyelven) a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karon, Kulturális menedzsment és vállalkozások a Színház és Film Kar keretén belül, Katasztrófamenedzsment a Környezettudományi és Környezetmérnöki Karon, valamint Térelemzés és területrendezés (angol nyelven) a Földrajz Karon. A mesterképzőkre összesen 3.500 tandíjmentes, ebből 5 helyet a roma nemzetiségű hallgatóknak és 6.185 tandíjköteles helyet hirdettek meg.

Tekintettel a COVID-19 világjárvány miatt fennálló korlátozásokra, a BBTE úgy határozott, hogy az idén a felvételi kizárólag online történik, ennek különleges kritériumait az egyes karok határozzák meg.

A felvételik 2020. június 9. és 30. között zajlanak. A 2020-2021-es tanévre érvényes beiratkozási és beiskolázási díjakat az egyes karok határozzák meg, ezek elérhetők a linkre kattintva. További információkat itt találsz.

A BBTE 30 doktori iskolájára 330 ingyenes helyet kínálnak, az első felvételi kör 2020 júliusában, a második szeptemberben várható.