Önkénteseket keres a Lilapont

fotó: SZKA

Június 16-án magyarországi szakemberek tartanak képzést azoknak, akik a székelyudvarhelyi Lilapont Egyesület által szervezett táborba jelentkeznének önkéntesnek.

A Lilapont Egyesület augusztus folyamán többnapos foglalkozást tart autista gyerekeknek és szüleiknek az SZKA Odaadó Estjén kapott támogatásokból. Mivel a gyerekekkel egyénileg is kell foglalkozni, önkéntesekre lesz szükségük, ők vehetnek részt a Harghita Business Centerben szerdán tartott képzésen. Itt a Nem Adom Fel Alapítvány szakembereitől tanulhatnak a segítő foglalkozásúak és azok, akik önkéntesnek jelentkeznek.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programja 2014 óta működik. Egy gyógypedagógusok, háttértámogatók, önkéntesek és az érintett szülők összehangolt együttműködésére építő, emelt óraszámú fejlesztési program, melyet autizmussal élő gyermeket nevelő magyarországi és erdélyi családok számára alakítottak ki.

Eddig hatan jelezték, hogy segíteni szeretnének a szervezőknek a táborban – tájékoztatott Szilveszter Barbara, a Lilapont Egyesület társalapítója, aki autista gyermek édesanyjaként személyesen is érintett a témában. A Lilapont néhány hete koraszülött gyerekek szüleinek indított tájékoztató weboldalt, akik a korababa.ro-n olvashatnak többek közt arról, hogy kisgyermekeiknek milyen vizsgálatokra van szükségük, és hol érhetők el a helyi szakemberek.

Ha érdekel a szakmai nap és önkéntesnek jelentkeznél a Lilapont Egyesület augusztusi táborába, akkor vedd fel a kapcsolatot a szervezőkkel a lilapontudvarhely@gmail.com email címen, vagy írj rájuk a Lilapont Egyesület Facebook oldalán.