Öngyilkos lett a férfi, aki meglőtte magát

Fotó: Pascal DEBRUNNER | unsplash.com

Nem baleset áldozata, hanem öngyilkos lett az a 72 éves székelyudvarhelyi férfi, aki vasárnap délelőtt meglőtte magát legálisan tartott 12-es sörétes puskájával, mondta el az uh.ro-nak Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

Mărmureanu-Bíró Leonard, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetője kérdésünkre nyilatkozta, hogy az elhunyt férfi, aki korábban a tanügyben dolgozott mesterként, az ő vadásztársulatuk tagja volt, személyesen is ismerte, nagyon megrázta mindannyiukat a hír. Tudtak róla, hogy súlyos betegségben szenvedett az illető, hatalmas fájdalmai voltak, de nem gondolta senki, hogy ilyen drasztikus megoldáshoz folyamodik. Minden engedélye érvényes volt, jelentette ki. A vadásztársulat vezetője részvétét küldi a családnak, hozzátartozóknak, és az elhunyt kollégának csendes pihenést kíván.

Hozzá hasonlóan több forrásunk is arra utalt, hogy az elhunyt súlyos betegségben szenvedett, információik szerint végső stádiumú rákos volt, ezért végezhetett magával.

A Mediafax hírügynökség azt írja, a férfi búcsúlevelet is hagyott, amelyben elmagyarázta családjának, és ő maga küldte el feleségét vásárolni, hogy ne legyen otthon, míg tettét végrehajtja.

Mărmureanu-Bíró Leonard tudomása szerint legutóbb környékünkön 7 éve történt ilyen eset, hogy valaki a saját vadászfegyverével vetett véget életének.