Öngyilkos lehetett a tóba fulladt fiatal (javítva)

Azonosították a betfalvi bányatóban hétfőn talált holttestet: egy 21 éves székelykeresztúri fiatalemberé – közölte kedden Maria Plumbu rendőrszóvivő.

Civil forrásból úgy tudjuk, öngyilkos lehetett, de ezt a felvetést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a rendőrszóvivő, amíg zajlik a nyomozás. Számolnak az öngyilkosság lehetőségével is, mondta, a halál okát még nem jelentette a rendőrségnek a törvényszéki orvos.

A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a szerencsétlenség ebben a tóban történt, ami Betfalva és Székelykeresztúr között, a főúttól balra, a melegházak előtt található. A 112-es sürgősségi számot egy horgász tárcsázta, aki rátalált a holttestre.

Forrás: Google Maps utcakép

Javítás (15 óra 00 perc): A korábbi fényképet olvasói kérésre eltávolítottuk, mert állítása szerint egy másik keresztúri tavat ábrázol, a Google Maps-re helytelenül csatolhatták a fotót az incidens helyszínéhez. Azt viszont másodjára is megerősítette az ISU, hogy valóban a fenti koordinátákról hívták a 112-t, amikor rátaláltak a holttestre. Az új fotón (fent) már az a mezei út látható, amely a főútról a halastóhoz vezet.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége,

ide kattintva számos erdélyi segítő foglalkozású személy, pszichológus, lelkész, mentálhigiénés szakember elérhetőségét megtalálja.