Olyan, mint egy Rolling Stones koncerten

Fotó: Figura Stúdió Színház

A Figura Stúdió Színház, a Csíki Játékszín és a Tomcsa Sándor Színház koprodukcióját játsszák Székelyudvarhelyen február 5-én és 6-án is 19 órától a Színházban. Az előadást az udvarhelyi társulat tagja, Barabás Árpád (alias Freddy) rendezte csíkszeredai és gyergyószentmiklósi színészekkel.

Mike Leigh Abigail bulija – játék egy részben című darabját Hamvai Kornél fordította magyarra. Az előadás szereplői ugyanabban az utcában laknak. Egyikük lánya, Abigail, házibulit tart a szomszédban, közben a felnőttek is szeretnék jól érezni magukat: ők is lazítanának, szórakoznának, elengednék magukat. Erre tesznek kísérletet, de valami mindig elrontja a hangulatot – írja az előadás leírásában.

Úgy éreztem magam, mint egy Rolling Stones-koncerten – mondta Mike Leigh az Abigail bulija 1977-es színházi bemutatója után. A BBC még abban az évben felvette az előadást, majd két évvel később újra leadta tizenhatmilliós nézettséggel. A közönség őrjöngött érte: Abigail bulijáról sört neveztek el; és a mai napig tartanak Abigail bulija nevű összejöveteleket.

A jegyek az előadásra 25 lejbe kerülnek. Előadásonként minimum 60 férőhely lesz, ez növekedhet attól függően, hogy a díszlet hogy fér el a színpadon – tudtuk meg Kőrössy Andreától, a színház közönségszervezőjétől. „A jegyek nagyon gyorsan fogynak.” – mondta.

Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétfőtől péntekig 11-14 és 15-17 óra között vagy telefonon (0266-212131, 0743-212131) foglalhatók ugyanezekben az időpontokban, illetve a helyszínen egy órával az előadás kezdése előtt.