Oltás, teszt, drága jegy: így is kell a fesztivál?

A június bár nagy nyári meleget nem hozott magával, helyette lazításokat kaptunk. 

Az új szabályok szerint szabad a tánc, a maszkot is zsebre dughatják azok, akik már mindkét oltásukat megkapták, bizonyítani tudják, hogy nemrég voltak koronavírusosak vagy negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek.

A Csíki sör június első péntekjére meghirdetett fesztiválja heves indulatokat váltott ki Facebookon.

A részvételi feltételek felkavarták az embereket, sorra érkeztek egymás után az utálkozó kommentek. A belépőt is sokallták, a fenyegetések sem maradtak el. Pár nappal később a szervezők bejentették, a helyszínen is lehetőség van a tesztelésre, de elégedetlenkedő komment a bejelentésük megosztása alatt is volt bőven. 

Pénteken a helyszínen nézelődtünk, hogy valóban vannak-e olyanok, akik megpróbálnak besurrani, de nem találkoztunk ilyen emberekkel. Olyant is alig láttunk, aki a koncert inkább kintől hallgatta: főleg gyerekek voltak, idősebbekből alig volt 6-7 személy. Azt nem tudtuk meg, hogy a százlejes jegyárat sokallták vagy az új szabályok miatt ment el a kedvük attól, hogy a többiekkel bulizzanak, mind megszeppenve húzódtak el, amikor megláttak minket a kamerával és mikrofonnal.