Olimpiai és Európa-bajnokokat fogad a VSK

Elkezdődött több székelyudvarhelyi sportcsapat bajnokságának idei kiírása, így az első fordulóban, Bákóban vereséget elszenvedő elsőosztályos kézilabdacsapatunké, a Városi Sportklubé is. Sipos Lóránt együttese dolgát hiányzóik is nehezítették augusztus 27-én, hiszen mindkét beállójuk, Jére Róbert és Claudio Leandro Ramos Madrigal is kisebb sérüléssel küszködött, és a csapatkapitány, Komporály Attila még nem tért vissza a Segesvár ellen, márciusban elszenvedett térdsérüléséből.

Fotó: a Clubul Sportiv Municipal Bacău Facebook-oldala

Az udvarhelyi együttes játéka akadozott is az első félidő első negyedórájában, Ferenczi Botond két és Csibi Hunor egy gólján kívül nem sikerült továbbiakat szerezni, és ezalatt a bákóiak nyolcat is felpakoltak az eredményjelzőre. A különbség a félidő végéig sem csökkent, 18-11-es állásnál következett a szünet, de legalább a félidőt Csibi gólja zárta, ami így lendületet adhatott a második félidőre az udvarhelyieknek.

És adott is, főleg a nyáron igazolt Putnoky Szabolcsnak, aki négy gólt is vágott a második félidő elején, ezekkel zárkózott fel három gólra a VSK. Erre Ushal és Dospinescu volt a válasza a bákóiaknak, ketten nyolc gólt termelve állították szépen lassan vissza a félidei különbséget, és ezt még megtoldva eggyel, 33-25 arányban nyerte első bajnokiját Bákó.

Egy forduló után így néz ki a bajnoki tabella: 

A VSK hétvégén a Bölények Ligája nagykutyáját, azt a Dinamo Bukarestet fogadja – amely 2015 óta nem talál legyőzőre a bajnokságban, és a 2022-23-as szezont is két győzelemmel kezdte, vezeti a pontvadászatot. A bukarestiek keretében olyan játékosokat találunk, mint a spanyol válogatott Alex Pascual, vagy az Európa-bajnok Eduardo Gurbindo, és a beállójuk az a több, mint 200-szoros válogatott Cedric Sorhaindo, aki mindent – többek között olimpiát is – nyert a francia nemzeti csapattal.

A bukarestiek elleni mérkőzést – a Dinamo kérésére – a negyedik fordulóból hozták előre a fővárosiak Bajnokok Ligája programja miatt, így most vasárnap, szeptember 4-én 18 órától rendezik meg a városi sportcsarnokban.