Olaszország is lazítana már egyet

A közelgő nyári turistaszezonra való tekintettel fontolóra vette az olasz kormány, hogy május 15-étől enyhítsen a beutazási feltételeken – közölte a DIGI24 az AFP nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

Május közepén ugyanis lejárnak az éppen aktuális korlátozások, és Olaszország kész eltekinteni a karanténkötelességtől az uniós országokból, az Egyesült Királyságból, Izraelből érkezőkre nézve.

Az április 29-étől érvényes szabályok szerint Olaszországba csak negatív PCR vagy antigén-teszttel lehet belépni, ami legkésőbb 48 órával azelőtt készült, 5 napos karanténba kell vonulni, és újabb tesztet kérnek utána. (mae.ro)

„Célunk újra beengedni a látogatókat olyan országokból, ahol az átoltottság magas szintjét elérték” – nyilatkozta Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, miután egyeztetett Roberto Speranza egészségügyi miniszterrel.

Konkrétan a külügyminiszter azt mondta, hogy nem köteleznék karanténra azokat, akiknek van negatív tesztjük, oltási igazolásuk vagy az elmúlt hat hónapban gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből.

A bejelentett lazítás nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy más, nyári turizmusban érdekelt országok, mint például Bulgária és Görögország hatóságai is hasonló intézkedéseket jelentettek be már korábban.