Oktatóképzés. Ahol a játékélmény a legfontosabb.

Oktatóként nem elég a felkészültség, jó emberismeret, kommunikációs készség és rengeteg humor kell.

Városunkban, Székelyudvarhelyen számos jó képességekkel megáldott, lelkes és kreatív fiatal szakember van. Ezen fiatalokat azonban csak úgy lehet hivatalosan felkérni egy-egy szakmai projektben oktatónak, előadónak, trénernek, ha képzők képzése (oktatóképzés, formator) képesítéssel rendelkeznek.

A résztvevők mondták:

„Sok hasznos módszert ismertem meg. Olyan feladatokat, játékokat szimuláltunk, melyeket a későbbiekben a javamra fordíthatok.”

„Még inkább egyértelművé vált számomra: a játékélmény fontos, valójában ez a legfontosabb. Játszva tanulni. ”

„Sok mindent tanultam, de kiemelném a technikákat, amelyekkel a különböző típusú/temperamentumú résztvevőket azonosítom és kezelem.”

„Számos olyan eszközt, technikát ismertettek az oktatók, amivel interakcióra tudom bírni a résztvevőket, ezáltal jobban be tudom vonni őket a képzésbe.”

„Megerősödött bennem, hogy oktatóként nem elég a felkészültség, jó emberismeret, kommunikációs készség és rengeteg humor kell.”

Amennyiben fiataljainknak tudásátadás által lehetőséget biztosítunk a szakmai fejlődésre, megtalálják a helyüket a székely anyavárosban, és itthon próbálnak érvényesülni. Személyes fejlődésük pedig közvetve Székelyudvarhely, Udvarhelyszék és Székelyföld fejlődését is jelenti.

A székelyudvarhelyi Magok Egyesület – a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ szakembereinek bevonásával – többek között a fentiek miatt szervezte meg szeptember-december között ezt a hiánypótló Oktatóképzést. A Székelyudvarhely Megyei Jogú Város támogatásával megvalósult tanfolyamot főként azon személyeknek ajánlottuk, akik a felnőttoktatás területén tevékenykednének.

A képzési tematika nagyon színes volt: a felnőttképzés és törvényi szabályozása; tréningtervezés; online-offline csapatépítő tevékenységek; online oktatást segítő programok, oldalak; önismeret; konfliktuskezelés; kommunikációs zajok; verbális kommunikáció, testbeszéd; prezentáció: tartalom és forma.

A szakmai színvonalat a SZÉK nagy tapasztalattal rendelkező oktatói és partnerei biztosították: Sorbán Ildikó, Ilyés Krisztina, Varga Andrea és Szabó Attila.

A képzés írásbeli és szóbeli vizsgával zárul, utóbbi során a résztvevők tréningterveiket kell bemutassák és megvédjék. A sikeresen vizsgázók a munkaügyi szervek által akkreditált oklevelet kapnak.
A visszajelzések is egyértelművé tették: régiónkban nagy szükség van az ilyen és hasonló képzésekre – így a szervezők már egy újabb csapat toborzásába fogtak.

Részt venne a következő Oktatóképzésen? Itt tud jelentkezni.