Ők lettek az őszi bajnokok

Szoros csatában a fekete mezes keresztúriak lettek az őszi bajnokok.
Fotó: Sinka-Király Levente

Vasárnap délben döntetlent játszott hazai pályán a címvédő Székelykeresztúr. A IV. Liga nyugati csoportjának 13-ik fordulójában az agyagfalviak törtek borsot a címvédő orra alá. Ezzel az eredménnyel veszélybe került az első helyük a tabellán, de a keresztúriak botlását nem tudta kihasználni a Székelyudvarhelyi Sporting, amely szintén döntetlent ért el az udvarhelyi Roseal elleni találkozóján. A tavaszi fordulókat tehát a keresztúriak várhatják a tabella éléről, második helyen zárt a Sporting, míg a harmadik helyet Nagygalambfalva kaparintotta meg.

Az V. Liga Udvarhely körzeti csoportjában nagyon sokáig ment a harc az őszi bajnoki címért Farcád és Homoródszentmárton között, végül négy pont előnnyel a farcádiak szerezték meg azt. A harmadik hely a bogárfalviaké lett. Ebben a csoportban november 25-én pótolják a tizenkettedik fordulóból elnapolt Korondi Ifjúság–Csekefalva találkozót, azonban ennek az eredménye nem befolyásolja már a dobogós helyezéseket.

A VI. Ligában a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz pontveszteség nélkül szerezte meg az első helyet. Zeteváralja lett a második helyezett, míg a Szentegyháza II. a dobogó harmadik fokáról várhatja a tavaszi szezon kezdetét.

Íme, a bajnoki tabellák:

IV. Liga, nyugati csoport

V. Liga, Udvarhely körzet

VI. Liga