Ők az előadóművészet színfoltja

fotók: az egyesület archívuma

A Valeo Art egyesület több mint hat éve foglalkozik tehetségek gondozásával. A világjárvány felborította a tavalyi terveiket és nagy sajnálatukra nem sikerült a tervezett programokat megtartani, idén nyáron viszont újult erővel fogtak neki a munkának.

2021 júliusában újra megszervezték a már hagyományos Musical kurzust Faluvégi Chripkó Krisztina magánénekes, énektanár vezetésével, ahol az énekelni vágyók július 12. és 17. között nem csak hangképzést kapnak, hanem a táncba és belekóstolhatnak Zsombori Beáta Natália révén, illetve színpadi mozgást, színpadi jelenlétet tanulhatnak Mezei Gabriella színésznőtől.

Ha a musicalkurzusról lecsúszott valaki, még mindig jelentkezhet az egyesület által szervezett szín.Folt színjátszótáborba (feltéve ha középiskolás az illető), augusztus 5-e és 15-e között. Bár a szín.Folt eredetileg az Üvegfigurák diákszínjátszó csoport táboraként született meg – mint egy összerázó, csapatépítő színházi workshop –, idén külsősöket is szívesen látnak.

Hiszen a tavalyi év után talán még fontosabb az ismerkedés, kapcsolatépítés, csapatmunka, a közös játék és az egymás társaságában eltöltött idő, mint valaha, vallják.

A tábort Bekő Fóri Zenkő és Fincziski Andrea színészek vezetik, Győrfi Kata dramaturg, költő a kreatív írás rejtelmeibe vezeti a résztvevőket illetve napi kondicionáló edzésekkel tartja fitten a táborlakókat Prezsmereán Péter személyiedző. A programokat a Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Önkormányzata, több kis- és nagyvállalkozó, magánszemély támogatja, és természetesen a résztvevők, „hitükkel a lendületükkel” – olvasható a szervezők közleményében.