Ők a bajnokok!

A Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz ezúttal a szentlélekiek otthonában szerezte meg a győzelmet.
Fotók: Sinka-Király Levente

Vasárnap a Nagygalambfalva–Gyergyószentmiklósi VSK találkozóval véget értek a 4. Liga küzdelmei. Az oda-visszavágós párbajt a gyergyóiak 8-1-es összesítéssel nyerték meg. Az első találkozón 6-0-ra, míg a másodikon 2-1-re győztek Ilyés Róberték. A VSK készülhet a harmadik ligáért kiírt selejtezős mérkőzésre, amelyen a Szeben megyei Sellemberk lesz az ellenfél.

Nagygalambfalva, habár csak a második helyen végzett a megyei bajnokságban, a tizennégy csapatos nyugati csoport bajnokcsapatának mondhatja magát.

Az 5. Ligában szintén bajnokot avattak a hét végén. Farcád hazai pályán győzte le Bogárfalvát, és behozhatatlan előnyre tett szert. A csoport további két dobogós helyéért az utolsó két fordulóban Homoródszentmárton, Zetelaka II. és Bogárfalva maradt harcban. Matematikai esélye azonban Felsőboldogfalvának is van, még elcsípheti a harmadik helyet.

A 6. Ligában nem tört meg a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz győzelmi sorozata. Az elmúlt fordulóban Szentléleken szereztek 4-0-s győzelmet. Az udvarhelyieknek ez már a huszonkettedik sikerük a bajnokságban.

A tabella második helyén Zeteváralja áll. A dobogó harmadik fokára a kissolymosiak léptek fel úgy, hogy az elmúlt fordulóban szabadnaposak voltak. Mivel Székelyderzs nem jelent meg Szentpéteren, így a derzsiek gólaránya csökkent, a kissolymosiaknak ez épp elég volt arra, hogy a harmadik pozícióból várhassák a következő játéknapot.

Íme, a bajnoki tabellák:

5. Liga, Udvarhely körzeti csoport

6. Liga