Odafigyelnek a korán érkezettekre

Fotó: Gál Előd | archív

Minden tíz csecsemőből egy korábban születik a kelleténél. Novemberben 17-én róluk és az őket nevelő családok küzdelmeiről emlékeznek meg világszerte. A mozgalomhoz 2014-ben Székelyudvarhelyi is csatlakozott a Caritas korai nevelő- és fejlesztőközpontja révén.

Az egyesület munkatársai 2019-ben több programmal is készülnek a koraszülöttek világnapjára. November 11-én meglátogatják a városi kórház újszülött osztályát, a koraszülő édesanyáknak készítenek elő olyan csomagokat, melyekben tájékoztató füzetet, koraszülött babáknak horgolt polipot, azaz Koripot tesznek. Lila kitűzőket adnak az újszülött osztály munkatársainak, akik szolidaritásból egész hónapban viselni fogják azokat.

A lila szín a koraszülött babák egyik szimbóluma, ezért november 16-17-én a városi könyvtár épülete is ebben a színben pompázik majd. A városi könyvtár látványtermében november 15-18. között látogatható lesz a Korán érkeztem… elnevezésű fotókiállítás, ami a hónap hátrelevő részére a Harmónia cukrászdába költözik.

November 16-án családi programra várják a koraszülött piciket, családjaikat a szervezet székhelyére, a Kossuth Lajos utca 18. szám alá. Szelfiversenyt szerveznek, arra kérik a játékos kedvű szimpatizánsokat, hogy november 17-én öltözzenek lila ruhába, töltsék fel fotóikat saját Facebook-oldalukra, a #korababa2019 hashtaggel ellátva. Négy különleges, egyedi készítésű ajándékot sorsolnak ki a résztvevők között – áll a Caritas szerkesztőségünknek küldött közleményében.