Nyomod ezerrel, mégse látszik az eredménye?

Fotó: SZÁSZ RÓBERT

Katona Ferenc személyi edző és Both Richárd nutricionista és testépítő olyan személyeknek szervez edzőtábort, akik szeretnének az edzés mellett változtatni az életmódjukon. Szerintük az edzés önmagában kevés, ha valaki amellett ugyanúgy táplálkozik, mint korábban, vagy például ugyanannyit iszik (alkoholt).

Katonának, akit korábban profi ökölvívóként ismerhettünk meg, már korábban tervben volt, hogy szeretne egy nem hagyományos edzőtábort szervezni, hozzá csatlakozott az a Both Richárd, aki testépítő országos bajnok, világbajnoki ezüstérmes, és táplálkozástudományokat tanult a marosvásárhelyi orvosi egyetemen.

„Az étkezést

nem úgy kell elképzelni, hogy elmegyünk a Kauflandba, s összedobunk valamit. Az elkészítési mód nagyon fontos: hogy miben sül meg valami, például nem olajban, hanem kókuszzsírban, hogy milyen tápanyagokat tartalmaz, és miért” – mondja Katona, aki versenysportolóként saját magán tapasztalta ki, mit hogyan kellene csinálnia.

Szervezőtársa, Ricsi azonkívül, hogy elmagyarázza majd, hogy az ott fogyasztott ételek miért tartalmazzák a bizonyos összetevőket és miért éppen úgy készültek el, ahogy, sporttáplálkozásról, táplálékkiegészítőkről fog 1-1,5 órás előadást tartani.

Edzés

előtti formulával pörgetik fel majd a résztvevőket, akik minden edzés után fehérje shake-et is kapnak. A két szervező funkcionális edzéseket tart, amit nem szabad összekeverni a kroszfitnesszel, hangsúlyozza ki Katona. Főleg saját testsúlyos edzések lesznek, de néhány kelléket is használnak majd: tárcsákat, rudakat, kötelet. Minden izomcsoportot teljes mértékben átmozgatnak majd, ígéri.

Nem csak sportolókat várnak, „időre, nem ismétlésszámra végezzük a gyakorlatokat” – hangsúlyozza a szervező, aki szerint nem probléma, hogy egy gyakorlatból kevesebbet csinál meg valaki, hanem hogy helyesen végezze, és ugyanúgy kifáradjon.

A három edzés és a táplálkozási tanácsadás mellett egy e-bike-túrát, a szállást és az étkezéseket: két reggelit, egy ebédet, és egy vacsorát tartalmazza a 300 lejes részvételi díj. Az utat mindenki magának kell, hogy megoldja. A tábor szeptember 5-én, szombaton reggel nyolc órától startol Ivóban, másnap egy reggelivel és egy laza edzéssel végződik.

Ez lesz a CoreCamp

tesztköre is, mert azt szeretnék, hogy ne egyszeri alkalom legyen, és hogy a további táborok majd egy-egy sportágra specializálódjanak, ahol Ricsi az adott sportághoz tartozó legelőnyösebb étkezésről beszélne, és egy volt vagy jelenleg is aktív sportoló is tartana egy előadást, egy edzést.

A táborra ezen a Facebook-oldalon lehet jelentkezni, a létszám az éppen aktuális korlátozásoknak megfelelően fog alakulni, az első jelentkezők élveznek előnyt, tudtuk meg a szervezőktől.