Nyit a városi strand

Péntektől, július 2-től 8 és 21 óra között lesz nyitva a városi strand. Ami új, hogy a játszóterén homokozó is lesz, és a sok gyerekkel érkező felnőtteknek, a nagycsaládosoknak kedvezményes családi jegyet lehet vásárolni. A családi jegy 40 lejbe kerül, akkor lehet ilyent váltani, ha 2 felnőtt és legkevesebb két, legtöbb öt kiskorú gyermek érkezik együtt fürdeni.

A többi jegyár marad: az 5 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be, a 18 év alatti gyerekek és nyugdíjasok 16 és 19, valamint 19 és 21 óra között 6 lejt kell fizessenek, 10 lejt, amennyiben egész napos jegyet szeretnének váltani. A felnőtteknek ennyibe kerül 16 és 19, valamint 19 és 21 óra között, számukra 15 lej az egész napos jegy.

Idén kicsit más lesz a strandolás

a járványügyi szabályok miatt. A strand területére előszűrés és lázmérés után lehet bemenni. Légzőszervi fertőzés jeleivel (gyakori köhögés, tüsszentés, orrfolyás, láz, általános rossz közérzet) és 37,3 °C feletti lázzal rendelkező személyeket nem engednek be.

A közös terekben kötelező maszkot viselni, és ajánlják a rendszeres kézmosást is. Kötelezik a lábfürdőt a medenceterületre belépéskor, ahol orrot fújni vagy köpködni tilos, szükség esetén a mosdót kell használni erre a célra – írja a polgármesteri hivatal weboldalán.

A csúszdáknál legalább 2 méteres távolságot kell tartani. Ekkora távolságra fogják elhelyezni a napozóágyakat is a nem egy családba tartozó személyek számára.

A feltételekről érdeklődni a 0266-216-006-os telefonszámon lehet.