Nyilvános vitára hívta ki Gálfit az RMDSZ

Alig egy héttel azután, hogy személyesen találkoztak és elvileg a város fejlesztéseiről beszéltek, jól összekapott Gálfi Árpád polgármester és Antal Lóránt szenátor, városi RMDSZ-elnök a Facebook-on.

A szájkaraté úgy kezdődött, hogy a komám visszaütött: Gálfi a helyi RMDSZ-nek azt hányta fel, hogy – a májusi rendes tanácsülésen – nem fogadták el azt a rendezési tervet (PUZ), amely a leendő uszoda helyét is magába foglalja.

Azok után, hogy a frissen megválasztott elnökük segítséget ígért a projektek bukaresti támogatásban, azok után, hogy most, amikor már elérhetővé válik a megvalósítás, a Székelyudvarhelyi RMDSZ tanácsosai ellenünk fordulnak” – fakadt ki a polgármester szombaton.

Az RMDSZ nevében Antal Lóránt még aznap válaszolt rá, kikérte maguknak, hogy mindenért az RMDSZ volna a hibás, és nyíltan kitámadta a polgármestert.

archív fotó, uh.ro/GÁL ELŐD

Gálfi Árpád az elmúlt hat évben immár bevett szokásához híven újból hibásokat keres, amiért semmit sem képes megvalósítani. Hat év polgármestersége alatt az egyetlen nagyberuházás a strand területére épült jégsátor, hat év alatt egyetlen utcát, a Ugron Gábor utcát sikerült teljesen felújítani. Ilyen eredmények mellett nem csoda, hogy állandóan okolnia kell valakit!” – vágott vissza a polgármesternek a szenátor.

Berde Zoltán frakcióvezető pedig azt nehezményezi, hogy Gálfi pusztán politikai tőkét kovácsol az áldozati szerepből, és elvárja, hogy „azonnal és gondolkodás nélkül mindenki odaálljon egy átgondolatlan, sem a politikummal, sem a lakossággal meg nem vitatott történet mellé”, ahogy azt tette a nem működő okosparkolóval meg az át nem vett szejkei beruházással. Antal ezt azzal támasztja alá, hogy – tudomása szerint – az uszodának kijelölt terület szomszédságában a magántulajdonosok írásos beleegyezésüket nem adták a terv megvalósulásához.

Ezzel a képpel érezteti az RMDSZ, hogy nem tartja megfelelőnek a Budvár zónát.

Azzal érvelve, hogy Facebook-oldala mögött „hazug bértollnokok, facebookbetyárok” állnak, az RMDSZ-esek nyilvános közvitára hívják ki a polgármestert, amelyen beszámolót kérnek tőle az uszoda helyzetéről. Többek között arról is, amit már a tanácsülésen felvetettek: hogy vajon a megjelölt terület, a Budvár negyed mennyire ideális egy ilyen komplexum építésére (erre hivatkozva tartózkodtak a szavazásnál – szerk.), illetve kinek mit kell tennie a jövőben, hogy ez a beruházás megvalósulhasson.

A helyszín és időpont egyeztetésére keresni fogják a polgármesteri titkárságot, olvasható a közleményben. A polgármester azt mondta megkeresésünkre, hogy később ad választ az RMDSZ „kihívására”, állítása szerint Bukarestben van, többek között éppen az uszoda ügyében jár el.