Novemberben kezdheti a bajnokságot a Szejke SK

A csapat készül, már csak az a kérdés, hogy mikor játszhatnak pontokért.
Archív fotó.

Húsz csapat nevezett be a férfi kézilabda bajnokság másodosztályába, köztük a székelyudvarhelyi Szejke Sportklub, ezeket a klubokat a szövetség két csoportba osztotta – számol be róla weboldalán a klub. A Román Kézilabda Szövetség közlése szerint a bajnokság novemberben indulhat, és a tervek szerint a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanának, a Bölények Ligájából ismert buborékrendszerben, nézők nélkül.

A Székelyudvarhelyi Szejke SK csoportellenfeleinek névsora: Nagyszentmiklósi Egyesülés, Kolozsvári Universitatea, Nagyváradi VSK, Temesvári CNOPJ (Olimpiai Központ), Segesvári VSK, Segesvári CNE, Tordai Potaissa II-es csapata, Zsilvásárhelyi Constantin Brâncuși Egyetemi Sportklub és Craiovai Universitatea.

A tervek szerint összesen négy ilyen turnét rendeznének az alapszakaszban, ebből kettőt idén, ezek novemberben és decemberben zajlanának le, egy-egy helyszínen, de ennek pontos dátumairól és helyszíneiről a szövetség október 28-i, szerdai gyűlésén hozza meg a döntést.

Egy ilyen tornán egy csapat négy vagy öt találkozót játszana le. Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, tavasszal már rendes fordulókkal folytatódna a bajnokság, amennyiben mégsem, akkor újabb két turnét rendeznének.

„Még nem tudunk róla, hogy adnak-e nekünk jogot, hogy szervezzünk egy ilyen turnét, vagy semleges pályákon kell ezt majd megrendezni. Mi próbálkozni fogunk, ez egyértelmű” – mondta portálunknak Győri István, a Szejke SK ügyvezetője.

Az október elején új koronavírusra pozitív tesztet produkáló játékosok esetében lejárt a Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság által hátrahagyott 14 napos elkülönítés és csatlakozhattak a csapat többi tagjához, hogy elkezdjék a felkészülést. „Azóta nem volt rendellenesség, a fiúk jól vannak, egészségesek, reméljük ez így is marad” – mondta el az ügyvezető.