Növekszik a város fertőzöttségi mutatója

Egy hete stagnál a városi kórházban kezelt betegek száma 110 körül, az intenzív osztály is még mindig tele van. A fertőzöttségi mutató növekszik, 2,5-ös értékeknél tartunk jelenleg, ha a növekedés folytatódik, és három fölé emelkedik, akkor városunk vörös zónás lehet, ami további szigorításokat vonhat maga után.

A megyében szinte háromszor annyi a gyógyultak száma hétfőn, mint az egy nap alatt jelentett fertőzötteké. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy vasárnaponként rendszerint kevesebb elvégzett tesztről jelentenek a hatóságok, amelyeknek nagyobb része a protokoll szerint történik, és kevesebb kérésre. Országszerte a kicsit több mint 7.000 tesztből 2.323 új fertőzöttet mutattak ki egy nap alatt. A hétvége folyamán a tavaly március óta regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a milliót.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza április 12-én, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: EGYED Ufó Zoltán