Növekedett az országos napi új esetszám

Országos szinten majdnem a duplájára nőtt a napi új esetszám a hétfőn jelentettekhez képest: amíg a tegnap 392 új koronavírus-fertőzöttről jelentettek, a mai napon, május 18-án már 681 új fertőzöttről szól a jelentés. Ez azonban a hétfőhöz képest több elvégzett koronavírusteszttel magyarázható. A halálesetek számát illetően is növekedés mutatható ki, közel duplájára, 91-re nőtt az utóbbi napon jelentett halottak száma a hétfőn jelentettekhez képest.

A megyékben biztató a helyzet, továbbra is mindenhol 1,20 ezrelék alatt van a fertőzöttségi mutató, és változatlanul Kolozs megyében a legnagyobb a fertőzöttségi arány, ahol 1,18 ezrelék, míg a legalacsonyabb Gorj megyében van, itt 0,18 ezrelék.

A városi kórházban javulóban van a helyzet, a mai napon 65, a kórház különböző osztályain kezelt betegről szól a jelentés. Ezelőtt egy héttel 21-gyel több személyről jelentettek. Ami azonban változatlan, hogy az összes páciens közül csupán egy személy rendelkezik enyhe tünetekkel, és a betegek jelentős hányada oxigénmaszkos lélegeztetésre szorul. A fertőzöttségi arány viszont csökkent, jelenleg 1,44 ezreléken van a mutató.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 18-án, kedden közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: Egyed Ufó Zoltán