Nincs újabb udvarhelyi bravúr, Csíkba vitték a kupát

Szépen harcoltak a kupadöntőben az udvarhelyiek, de megérdemelt csíki győzelem született.
Fotók: Pál Árpád.

Hétfőn délután a székelyudvarhelyi sportcsarnokban rendezték a teremlabdarúgó Román Kupa döntőjét, amelyben a Székelyudvarhelyi Futsal Klub ellenfele a Csíkszeredai Imperial Wet volt. Az udvarhelyiek a vasárnapi elődöntőben Dévát győzték le a döntőbe kerülésért 3–2-re, míg a megyeszékhelyi csapat  a Luceafărul Buzăut búcsúztatta 5–1-es eredménnyel.

Jól kezdte a döntőt a címvédő FK: már az első  percben megszerezte a vezetést Kedei révén. Gyorsan jött az egyenlítő találat az Imperial részéről, de még gyorsabban Kedei újabb találata. Így a negyedik percben 2–1-re vezettek Jakab Zoltán játékosai. A papíron esélyesebb csíkszeredaiak ezek után nagyobb fokozatra kapcsoltak. A tízedik percben összejött az egyenlítés, majd újabb Imperial gólok követték azt. A 12-ik percig minden udvarhelyi hibát büntetettek, így félidőre 4–2-es vezetéssel mehettek.

Komolyabb helyzetek nélkül kezdődött a második félidő. A 24-ik percben adódott a legnagyobb esély a felzárkózásra az udvarhelyiek előtt, Bálint Andor lövését azonban védte a kapus. Egy perc sem telt el, és máris négyre növelte előnyét az Imperial Wet (2–6). Vészkapusos taktikára váltott az FK, de így is nehezen ment a helyzetek kialakítása a jól védekező csíkiakkal szemben. A legközelebb a gólszerzéshez a 37-ik percben a csíkiak álltak, de Tifán erőteljes lövése a kapufáról visszavágódott. Ekkor már Jakab Zoltán sem erőltette a csapatát, pályára küldte az eddig kevesebbet játszó fiatal játékosokat is, akik meg is hálálták a bizalmat: Balázs Norbert szépített a 38-ik percben.

Újabb találat nem esett, megérdemelten nyerte meg a döntőt a Csíkszeredai Imperial Wet, először hódítva el a Román Kupát. Minden dícséret megilleti a Székelyudvarhelyi Futsal Klubot is, játékosai és a szakmai stáb ebben a szezonban erőn felül teljesített.

Székelyudvarhelyi Futsal Klub, a vasárnapi elődöntőn

Teremlabdarúgó Román Kupa, döntő:

Székelyudvarhelyi Futsal Klub–Csíkszeredai Imperial Wet Futsal 3–6 (2–4)
Gólszerzők: Kedei (1., 4.), Balázs Norbert (38.), illetve dos Santos (4.), Pânzaru (10.), Cr. Matei (10.), Covaci (13.), Uhellinton (25., 25.).