Nincs új fertőzés Hargita megyében

Nincs változás a Hargita megyei fertőzöttek számát illetően, a prefektúrától kapott közleményben ugyancsak 24 Hargita megyei betegről számoltak be szerdán. 17 beteget nyilvánítottak gyógyultnak,  egy elhunyt, hat személyt a székelyudvarhelyi kórházban ápolnak. Esetükben járványtani vizsgálat is zajlik. A legutóbbi betegekről ebben a cikkünkben írtunk.

16 személlyel kevesebben vannak intézményes karanténban tegnap óta, így már csak 304 embert tartanak megfigyelés alatt. Idáig 680 személy hagyhatta el a hatóságok által fenntartott karanténokat a megye területén.

Otthoni elkülönítésben jelen pillanatban 342 személy tartózkodik, közel ötezer ember számára járt le a tizennégy napos elszigeteltség az időszak kezdetétől számítva.

Adrian Pănescu, a prefektúra szóvivóje szerint 37 esetben szabtak ki bírságot a rendőrök az elmúlt nap folyamán, összesen 51.050 lej értékben.

A belügyminisztérium alkalmazottai 517 személyt igazoltattak, 348 járművet állítottak meg, 69 kihágást állapítottak meg, 62.585 lej értékben büntettek, 1.656 értkében koboztak el javakat.

Â