Nincs beteg az udvarhelyi kórházban

Továbbra sincs koronavírus-fertőzött a székelyudvarhelyi kórházban, ennek ellenére a megyei közegészségügyi intézet pénteken, augusztus 6-án továbbra is 0,03 százalékos fertőzöttségi arányról számol be városunkban. „A kettő nem függ össze, lehet Covid-os beteg karanténban otthon, csak nem szorul kórházi ellátásra” – magyarázta Zörgő Noémi a városháza sajtószóvivője. Az udvarhelyi kórházban július 28. óta nincsen fertőzött. Az új fertőzések számát március 26-ig  közölték rendszeresen a hétvégék kivételével, azóta nem teszik közzé a városi kórház és a polgármesteri hivatal honlapján, azért hiányzik ez az adat az alábbi infografikából.

Székelyudvarhelyi adatok

Hargita megyében

Nem így a csíkszeredai és a maroshévízi kórházakban, amelyekben szombaton még csak három beteget ápoltak, mára kilencet. Noha a héten csak kettővel nőtt az új fertőzöttek száma, – augusztus 2-án, hétfőn és 3-án, kedden jelentettek egy-egy fertőzöttről, azóta ismét nulla ez a szám – valószínű, hogy a többi ellátást igénylő fertőzött otthoni karanténból került kórházba, hiszen a pénteki statisztikában nem jelentenek otthoni elkülönítésben levő fertőzöttről. A gyógyultak száma hárommal nőtt az elmúlt héten, az elhunytaké nem nőtt. A megye fertőzöttségi aránya továbbra is 0,02 ezrelék.

Hargita megyei adatok

Az országban

kicsit baljósabb a számok növekedése. A héten stabilan kétszáz felett voltak az új esetek, utoljára májusban volt erre példa, akkor viszont csökkenő, most folyamatosan kisléptékű, de növekvő tendenciát mutatnak a számok. Ugyanígy nő a kórházban fekvők száma is, míg szombaton 403-an feküdtek bent, addig pénteken, augusztus 6-án 528 ez a szám, és ez idő alatt az intenzív terápiás kezelést igénylő betegek száma 56-ról 68-ra nőtt. A halottak száma továbbra is alacsony, a keddi statisztika számol be a legtöbb elhunytról, pontosan hatról, de egy nappal később már csak 1-ről jelentettek. Az elvégzett tesztek száma átlagosan napi 30.000.

Az augusztus hatodikai adatok szerint:

Országos adatok