Nézd meg a Tomcsa előadásait online!

Városunk színháza is csatlakozott azon intézmények soraiba, akik sorozatszerűen online előadásokkal kedveskednek a nézőknek. Eddig a többi romániai magyar színház nagyrészével ellentétben csak egy előadást osztottak meg: a Mi kis városunkat a színház világnapja alkalmából. Ma azonban közölték, hogy a Tomcsa Sándor Színház áprilisban elindítja előadássorozatát Tomcsa estek- csütörtök.8 címmel

Ahogy a címből is sejthető, április 9-étől kezdődően minden csütörtökön este 8 órától a teátrum egy-egy kedvelt, a nézők által is kért előadással várja a képernyők elé a színházkedvelőket.

Fotók: Balázs Attila

Április 9-én, csütörtökön este 8 órától Miro Gavran Fagyi című előadását nézhetik majd meg az érdeklődők. A darab egy anya és lánya történetét kíséri végig több évtizeden keresztül. Magyar nyelvű ősbemutatójára 2019. október 2-án került sor Barabás Árpád rendezésében. A produkciót stúdiószínházi körülmények között játszotta a színház folyamatosan telt házzal, az április közepére betervezett előadásokra már februárban elkeltek a helyek, így a nézők kérésére első alkalommal erre esett a választás.

Április 16-án az Andrea Gavriliu rendezte Terméketlen szépség felvételeit osztják meg. A produkció a táncot és a narrációt ötvözi, témája a szerelem. A mozgásszínházi előadást egy sérülés miatt keveset játszotta a színház, aki lemaradt róla, az most pótolhatja.

Április 23-án a 2018-ban bemutatott, Nem lesz reggel, Fred! című előadás lesz látható az eredeti szereposztással. Nemrég a színház az előadást felújította új szereposztásban, mivel egy nagyobb lélegzetű magyarországi turnén vett volna részt az előadás május elején a darab szerzője, Moravecz Levente meghívására. A jelenlegi körülmények között a turnéra nem kerülhet sor.

Utolsóként, április 30-án újra látható lesz a Thornton Wilder Mi kis városunk című előadás. A Vladimir Anton által rendezett produkciót a Legjobb előadás díjára jelölte az UNITER színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije. Jakab Tamást pedig a Legjobb pályakezdő díjra jelölte a Román Színházi Szövetség az előadásban alakított George Gibbs szerepéért. Az előadást a román nyelvű nézőknek is ajánlják, hiszen román felirattal lesz látható, ugyanakkor a Thália Színház nézőinek is, mivel május elején Budapesten játszotta volna a társulat.

Az időpontokat jó meg- vagy feljegyezni, mert az előadások csak egyszeri alkalommal lesznek megtekinthetők a színház Facebook-oldalán, visszanézésre nem lesz lehetőség.