Népszámlálóbiztos kerestetik

A népszámlálás második, „kopogtatós” szakaszára Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala fizetett számlálóbiztosokat alkalmaz – hirdeti Facebook-oldalán a városháza.

A toborzásra azért van szükség, mert különféle okok, így például egészségügyi okok miatt többen visszaléptek, így az összesen 36-ból két körzet, a Tábor negyed és Csalóka megüresedett. Körzetenként egy-egy, tehát összesen két emberre volna jelenleg szükségük, akiket jelentkezési sorrendben azonnal fel is vesznek,

ha megfelelnek az előírásoknak:

A jelentkezéshez a személyire és egy formanyomtatvány kitöltésére van szükség, amit helyben adnak. Elsősorban olyan személyeknek ajánlják a munkát, akik ráérnek, vagyis nincs kötött munkahelyük, vagy éppen vakáción vannak (diák, tanár) – tudtuk meg Veimberger-Pálfi Noémitől, a hivatal népszámlálási koordinátorától.

A feladat a következő:

legalább július 17-éig készenlétben kell lenniük, és a megadott körzet(ek)ben fel kell keresniük azokat a háztartásokat, ahol nem töltötték ki önként a népszámlálási kérdőívet. A kérdőív változatlan és a módszer is: egy táblagép segítségével, online fogják kitölteni a biztosok a felkeresett személyektől kapott információkkal.

Egy rövid digitális felkészítő után akár azonnal munkába is állhatnak a biztosok, a fizetség 7 lej személyenként és 3,5 lakásonként, azaz 24,5 lej jár egy háromfős család után, ami időben eleinte egy órát is felvehet, de egy kis rutinnal akár félóra alatt is teljesíthető.

A jelentkezőket a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályán, a 133-as irodában várják június 24-éig, péntekig. Érdeklődni a 0266-218145-ös telefonszámon is lehet.

Túljelentkezés esetén tartalékos listát készítenek, amelyről az esetlegesen megürülő körzetekbe bármikor behívhatják a feltételeknek megfelelő jelentkezőket.