Néppárt: Mi nem érezzük, hogy Árpád megváltozott

Fel sem merült, hogy az EMNP-s tanácsosok nem támogatnák Gálfi Árpád polgármestert a mostani mandátumában.

Nem tartja helyesnek, egyenesen furcsállja az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi elnöke, hogy az országos szintű koalíció létrehozásához helyi szintű feltételt szabjanak meg a Magyar Polgári Párt vezetői. Szeretné megjegyezni, hogy a koalícióra vonatkozó megkeresés nem az udvarhelyi Néppárt részéről történt, hanem az országoséról – nyilatkozta megkeresésünkre Ölvedi Zsolt.

Hétfői sajtótájékoztatójának végén ugyanis, miután hosszasan kifejtette Gálfi Árpád „bűneit”, Mezei János, az MPP elnöke felkérte „a Néppárt udvarhelyi vezetőségét, hogy ugyanígy ő is vonja meg a bizalmat és határolódjon el Gálfi Árpád polgármester úrtól, amennyiben további együttműködést és helyi koalíciókat akarnak”.

Igazság szerint

– Nem vagyunk hajlandóak teljesíteni a kérésüket. Mi nem érezzük, hogy Árpád megváltozott, mint ahogy Mike Levente mondta hétfőn. Továbbra is támogatjuk polgármesterként ebben a mandátumában, aztán, hogy kit indítunk a helyhatósági választásokon, és kit nem, a jövő kérdése – jelentette ki Ölvedi.

– Amikor a koalíciót megkötöttük 2016-ban, nem úgy képzeltük, hogy a Szász Jenő vezette MPP-vel fogunk együtt dolgozni, hanem az MPP-s önkormányzati képviselő kollégákkal. Igazság szerint egy ilyen társasággal, nem is szeretnénk koalícióra lépni. Úgy látszik, Gálfinak az a mondata nagyon telibe találta őket, hogy „Nem lopok, és mást sem engedek lopni” – folytatta az EMNP helyi vezetője.

Úgy látom, hogy szükségesnek látták – bármilyen lehetséges módszerrel – bebiztosítani, hogy az MPP színeiben Gálfi ne indulhasson – mondta Ölvedi Zsolt.

Nem merült fel még olyan, hogy a Gálfi mellett kitartó MPP-s tagok át akarnának igazolni a Néppártba, de nyitottak vagyunk rá. Az önkormányzati munkát viszont már megnehezíti az, hogy az EMNP-MPP két tagja, Mike Levente és Ketesdi Imre gyakran az ellenzékkel szavaz – válaszolta a helyi pártelnök az erre irányuló kérdéseinkre.