Nem zárnak be az élelmiszerpiacok

Továbbra is nyitva tartanak az élelmiszerpiacok, ahol a hazai termelőknek lehetőségük van értékesíteni termékeiket, a lakosság pedig friss, helyi terméket vásárolhat, közölte hétfőn a Romániai Piacigazgatóságok Egyesülete (AAPR). Ezt azért látják fontos lépésnek, mert ellenkező esetben a mezőgazdasági termelők kénytelenek lennének eldobni terményeiket.

A helyi termelőknek fenntartott helyiségek mellett nyitva tartanak az élelmiszerpiacokon az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és az állatpatikák is.

A helyiségeket továbbra is fertőtlenítik, meghozzák a hatóságok által elrendelt intézkedéseket, és tájékoztatják a termelőket is a betartandó intézkedésekről, a vásárlókat pedig arra kérik, hogy kerüljék a csoportba tömörülést, mondta Ioan Teodor Birţ, az egyesület elnöke.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 23-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!