Nem volt haláleset a megyében koronavírus-fertőzés miatt

Országos szinten továbbra is ezer alatt van a napi új esetszám, ám míg szerdán csökkent, csütörtökön nőtt a számuk, és újra az ezerhez közelít: 953 új koronavírus-fertőzöttről jelentettek. A megyék mindegyike 1,5 ezrelék alatt van, közülük Fehér megyében a legmagasabb a fertőzöttségi mutató, ahol jelenleg 1,44 ezrelék.

A megyében tíz alatt van a szerda óta regisztrált fertőzöttek száma, melyet jóval meghalad az utóbbi napon gyógyultnak nyilvánítottak száma. A fertőzöttségi mutató ezzel szemben nőtt a tegnaphoz képest, és egy ezreléhez közelít, jelenleg 0,86 ezrelék a fertőzöttségi arány.

A városi kórházban tovább csökkent a fekvőbetegek száma, 81-ről 78-ra, a kezelt betegek több mint fele viszont oxigénmaszkkal segített lélegeztetésre szorul, a fertőzöttségi arány 2,3 ezrelék.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 13-án, csütörtökön közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: Egyed Ufó Zoltán