Nem volt ellenszer az udvarhelyi csapatok ellen

Szombaton, február 5-én több csemege is terítéken volt az udvarhelyi sportkedvelők számára, hisz a Városi Sportklub felnőtt férfi kézilabdázói is ekkor kezdték meg a másodosztályos bajnokság felsőházi rájátszását, és a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a bajnokság legnagyobb esélyesét, a Dévai Autobergamot fogadta.

Felnőtt kézilabdázóink

idegenben, a Galaci CSU ellen kezdték meg a rájátszást. Sipos Lóránt együtteséből Ferenczi, Komporály és Pál is hiányzott egészségügyi problémák miatt, de ez sem hátráltatta az udvarhelyieket, akik már a mérkőzés elején jelezték győzelmi szándékukat, és léptek el két góllal az első percekben. A hazaiak az első játékrészben még próbáltak kapaszkodni, de amikor kiegyenlítettek, a VSK rá tudott még kapcsolni, és újra átvették a vezetést, sőt 7–7 után négyszer is ők voltak eredményesek.

Az első félidő végére is maradt a 3–4 gólos udvarhelyi előny, de a másodikban a galaciak ismét mozgósították energiatartalékjaikat, és megint visszakapaszkodtak a mérkőzésbe: 20–20-at mutatott az eredményjelző, amikor a vendégek megint letörték a szarvukat zsinórban dobott 5 góljukkal. Ezután már nem sikerült feljebb kapaszkodni a galaciaknak, a különbség a mérkőzés végéig folyamatosan nőtt. A sípszó pillanatában 9 gólos volt az udvarhelyiek fölénye, 27–36 arányban nyerték meg a mérkőzést, és ezzel a rájátszás tabellájának első helyére kerültek.

Kónya tarthatatlan volt, fotó: Sportul Ilustrat

Az udvarhelyiek legeredményesebb játékosa Kónya volt 10 góllal, Csibi 9, Katona 5, Jére 4, Palatka és Tăuțean 3-3, Fekete és Hadnagy 1-1 gólt termelt. A csapat következő mérkőzését február 12-én, szombaton rendezik a sportcsarnokban, az ellenfél az első fordulóban döntetlent játszó Nagyváradi CSM lesz. A szombati jó udvarhelyi rajt után a

Székelyudvarhelyi Futsal Klub

következett délután, akik az országos bajnokság éllovasát és legnagyobb esélyesét, a Dévai Autobergamot fogadták. Jakab Zoltán tanítványai a mérkőzést megelőzően a második helyen álltak a tabellán, és céljuk az első két hely valamelyikének megszerzése az alapszakaszból hátralévő négy forduló után is.

Már a mérkőzés elején látszott, nem adják könnyen a bőrüket az udvarhelyiek, Küsmödi hiába szerezte meg a vezetést a vendégeknek, Bálint révén már a 9. percben egyenlített az FK, majd ugyancsak Bálint a 13. percben is eredményes volt, és hamar a javukra fordította az állást, így 2–1-es hazai vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

Kedei mesterhármast szerzett a második félidőben, fotó: PÁL ÁRPÁD

A dévaiak a második játékrészben rohamozták is az udvarhelyi kaput, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Bálint lövése még kimaradt, de a kipattanóra Kedei ért oda, és ő már nem hibázott. Kedei első gólját a második is követte, és Szécsi rátett még egy lapáttal az előnyre, így a végjáték előtt 5–1 volt az FK-nak. A vendégcsapat ekkor rohamozni kezdte Grigoraș kapuját és ugyan sikerült szépíteniük, Kedeinek még erre is volt válasza, így 6–2 arányban nyerte meg a rangadót a Székelyudvarhelyi FK, amely így megerősítette második helyét a bajnokságban.

A következő fordulóban a szintén második helyre törő Galaci United otthonában játszanak az udvarhelyiek február 9-én, szerdán 17 órától.