Nem úszták meg a hétvégét

Az első baleset november 23-án, szombaton 17 óra 20 perckor történt, amikor egy székelyudvarhelyi sofőr Székelyszenttamás felől közlekedve úgy tűnik, nem adott elsőbbséget a 13/A jelzésű országúton közlekedő autónak, összeütköztek a figyelmetlenség után. A főúton közlekedő autót egy 23 éves Parajd községből származó fiatal vezette, aki könnyebben megsérült a balesetben két utasával együtt. A Székelyszenttamás felől érkező autó utasa, egy 61 éves nő is megsérült.Egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

Vasárnap

Farkaslaka község területén november 24-én, 13 óra 55 perckor egy 80 éves székelyudvarhelyi személy nem biztosított, mielőtt elindult autójával, összeütközött egy oklándi férfi által vezetett járművel. A balesetben az idős sofőr enyhén megsérült, 0,12 mg/l alkoholt mértek leheletében.

Ugyancsak 24-én, reggel nyolc óra környékén közlekedési baleset történt Nagygalambfalva község területén. A helyszínre érkezve a rendőrök megállapították, hogy a 35 éves, Bögöz községből származó sofőr elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott 137-es megyei útról. A férfi leheletében 0,40 mg/l alkoholt mutatott ki a műszer. Később kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal.

Mindhárom ügyben bűnügyi kivizsgálást indítottak – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség honlapja.