Nem ússzuk meg szárazon a hetet

Két elsőfokú (sárga jelzésű) eső- és viharriasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), amelyek kedd estig érvényesek az ország háromnegyed részében.

Amíg az ország nyugati és délnyugati térségében hétfőre, addig a középső és keleti országrészben keddre mondanak viharos esőt az időjósok. Hargita megyét is érinti a sárga riasztás.

Kedd reggel 9 és este 9 óra között légköri instabilitrásra, erős szélre és jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani. Az ország legnagyobb részében rövidebb időtartamú esőkre, felhőszakadásokra kell számítani, amelyet villámlás és jégeső is kísérhet helyenként. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-30 litert négyzetméterenként, néhol a 40-60 litert is – írja az Agerpres.

A weather.com adatai szerint Udvarhelyen és környékén hétfőről keddre hirtelen lehűlés várható. 14-ről 3 Celsius-fokra eshet a hajnali hőmérséklet, ami a fokozatos felmelegedés után sem éri el a 10 fokot péntekre. A nappali csúcs keddről szerdára 18-ról 13 Celsius fokra csökken, de péntekig újra felmelegszik az idő. A keddi napot leszámítva előre láthatóan száraz időnk lesz.