Nem tiltanák a mobilozást az iskolákban

Nem támogatja a mobiltelefonok betiltását az iskolákban Ecaterina Andronescu oktatási miniszter, mivel úgy véli, az már munkaeszközzé vált, és inkább a megfelelő használatra kellene hangsúlyt fektetni – írja az Agerpres.

Arra a kérdésre, hogy mi a teendő az óra közben mobiltelefonozó diákok esetében, a tanügyminiszter csak annyit felelt: az iskolák, az osztályok, a tanulók is különbözőek, és esetenként más-más módszert kell alkalmaznia a tanárnak.

Egy friss közvéleménykutatás szerint a romániai gyermekek több mint egynegyede hat óránál is többet internetezik egy iskolanapon, szabadnapokon 48,3%-ra nő a felhasználók aránya.

A gyerekek 73 százaléka bevallotta, hogy az iskolában is használja az internetet, ebből kevesebb mint fele az osztályban.

A diákok 40 százalékával gyakran előfordul, hogy konkrét cél nélkül böngészi az internetet, és minden harmadik mondta azt, hogy emiatt kevesebb időt szán családjára vagy a házi feladatokra.

A közvélemény-kutatást a Mentsétek meg a gyermekeket szervezet 2018 áprilisa és szeptembere között készítette, összesen 1156, 12 és 17 év közötti gyermek megkérdezésével.