Nem tarthatnának magánórát a tanárok saját diákjaiknak

Törvényben tiltaná az oktatási minisztérium, hogy saját iskolai diákjaiknak tartsanak magánórát a tanárok. Azoknak a diákoknak tehát, akiknek egy adott tantárgyból korrepetálásra lenne szükségük, más tanárhoz kell fordulniuk, mint aki az iskolában tanítja őket.

A döntést azzal indokolják, hogy szeretnék, ha az osztályzatok relevánsak lennének, és ha az oktatási rendszerben tiszteletben tartanák az etikai normákat, valamint, ha biztosítva lenne a tanórai kiértékelés objektivitása. 

A törvény a 2022-2023-as tanévtől léphet érvénybe, az ezt megszegő tanárokat pedig szankciókkal sújtanák – mondta el a tárcavezető. „A tanároknak jelenleg is egyénre szabott tanítási tervet kell készíteniük, de ezt sajnos nem tartják tiszteletben. A törvénytervezetbe a törvénysértések súlyosságának megfelelő szankciókat iktatunk be” – tette hozzá.

Az oktatási miniszter szerint fontos, hogy a tanárok erőfeszítéseket tegyenek annak érdekében, hogy a tanulóknak ne legyen szükségük különórákra járni, de tisztában van azzal is, hogy nem lehet megtiltani egy szülőnek, aki plusz oktatást szeretne a gyermekének, hogy azt ne vegye igénybe – mondta még el Sorin Cîmpeanu.

Digi24.ro